24-04-2014

gården i 2014

En gang imellem skal man gøre status, og det er vist på høje tid her på Lanagården.

Der har jo været et par storme gennem vinteren, og det er bl.a. gået ud over vores hønsehus og det ene læskur til dyrene. tja,, læskure står jo ikke på sokkel, så det er den risiko man løber. Hønsene er efterfølgende flyttet i haven, et sted der er mere læ. Vi har spist de sidste ænder, som blev slagtet i forbindelse med dette, og vi skal ikke have ænder igen.

Vi har fået gedekid i januar. Vi fik 8 kid, et døde efterfølgende, 4 blev solgt sammen med deres mødre, og planen er at vi slagter de sidste, da det er dyrt og besværligt at huse både får og geder. så...nu er her 'kun' får, høns og hunde. 

Læmningerne er i gang lige nu, vi har fået 10 lam på 6 får, og mangler 2 der skal læmme. Kun de 3 indtil nu er gimmere, men det er da til en lille udvidelse af besætningen. Vi har jo 6 gimmere fra sidste år, men her på gården bliver de ikke ilæmmet før de er 1½ år. 

Vi har forhørt os om et jordstykke til naturpleje, og i den forbindelse har jeg konkluderet at jeg har brug for en border til at hyrde. Jeg har allerede sendt snøren ud efter den bedst mulige hvalp, så jeg håber dette bliver en realitet om 1 års tid. Det betyder nok at jeg lægger colliehvalpe planer på hylden.

Træning af collierne er i fuld gang. Det bliver kun til Lydighed i år, jeg når ikke mere. Og selvfølgelig hyrdning herhjemme og agility for sjov. Men målet er at Lindsey og Riki når LP2 i 2014, Bliss og måske Conesh får en LP1. Og så må vi se om vi ikke kan hente en årets hund.

Og så er der jo gården... Se der var meget at gøre da vi kom til, og jeg synes vi har nået meget. Nye døre og vinduer, 2 badeværelser, nyt køkken, helt ny 1.sal og selvfølgelig maling og glasvæv. I foråret har vi allerede lavet terasse, sat terassedør i, og er igang med at slibe den ene endevæg. For nu skal vi altså videre udvendig. Huset har været malet med plastikmaling, så det hele skal slibes af og huset skal filtses op igen. Altså både hus og stald... så der er lang vej. Men så keder vi os ikke. Men jeg har fået en terasse, med gasgrill og nye møbler LOVE IT - og der skal være tid at nyde det. 

Håber på en god lang sommer til alle 🙂