Lana'Bloggen

05-09-2015

Så har jeg taget mig sammen og er begyndt på opdatering af hjemmesiden, med nyt design, og mere fokus på gården og fårene. 

Det har taget mig lang tid at gøre dette, fordi det også betyder at jeg skulle flytte Riki´s side til hunde vi savner og mindes. Jeg tuder stadig når jeg skriver hans navn, det har været en sindsyg hård tid for mig. Riki var, er og bliver ved at være min soulmate, og jeg savner ham hver eneste dag. 

Men der er flyttet en lille brun border tæve ind i stedet, som fylder hver eneste ledige minut. Der er knald på lille Venus, nogen gange lidt for højt stress, men hun er den skønneste lille hvalp der nok skal blive til noget fornuftigt. Hun er super lækker at arbejde med, meget tændt på hyrdning på får og høns ( og alt andet der løber ). Vi har trænet lidt Agility i KAF, men fokuserer mest på lydighed, trick og spor for at give lidt ro i kroppen. 

Det går efter bogen på marken. Alle 26 lam fra foråret trives, og gården har solgt sin første avlsvædder. Vi har lige fravænnet lammene og skilt væddere fra gimmere, og nu er vi i gang med det hårde udskilningsarbejde. De kan jo desværre ikke blive her alle. Men der er mange der skal til slagt i år, så det har været en hård sortering. Vi har rigeligt hvis nogen har lyst til et halvt eller helt lam. Vi slagter den 5.11.2015

29-04-2015

Så sluttede vi læmmesæsonnen for 2015 med dette hold trillinger. Vi havde ilæmmet 13 får og endte med 26 lam, så det har været en god sæson. 12 vædderlam og 14 gimmerlam. Det er en fantastisk tid.
så har vi også fået slagtet de gamle høns og købt nogle faverolles kyllinger i hvide og laksefarvet. De er 5 uger nu, og lige sat ud i hønsegården. Jo foråret er en dejlig tid.

29-04-2015

Igen i år skulle Lindsey hædres, fordi hun sidste år var den collie med flest point i LP2 i collieklubben. Jeg synes selv det var lidt snyd, for Riki havde klart gjort det bedre end mor, men han var ikke oppe til nogle af klubbens arrangerede prøver, og så tæller det ikke. Jeg var ikke ovre og modtage hædren, da det blev holdt i Jylland. Men jeg er stolt af min blå pige :)

24-04-2014

En gang imellem skal man gøre status, og det er vist på høje tid her på Lanagården.

Der har jo været et par storme gennem vinteren, og det er bl.a. gået ud over vores hønsehus og det ene læskur til dyrene. tja,, læskure står jo ikke på sokkel, så det er den risiko man løber. Hønsene er efterfølgende flyttet i haven, et sted der er mere læ. Vi har spist de sidste ænder, som blev slagtet i forbindelse med dette, og vi skal ikke have ænder igen.

Vi har fået gedekid i januar. Vi fik 8 kid, et døde efterfølgende, 4 blev solgt sammen med deres mødre, og planen er at vi slagter de sidste, da det er dyrt og besværligt at huse både får og geder. så...nu er her 'kun' får, høns og hunde. 

Læmningerne er i gang lige nu, vi har fået 10 lam på 6 får, og mangler 2 der skal læmme. Kun de 3 indtil nu er gimmere, men det er da til en lille udvidelse af besætningen. Vi har jo 6 gimmere fra sidste år, men her på gården bliver de ikke ilæmmet før de er 1½ år. 

Vi har forhørt os om et jordstykke til naturpleje, og i den forbindelse har jeg konkluderet at jeg har brug for en border til at hyrde. Jeg har allerede sendt snøren ud efter den bedst mulige hvalp, så jeg håber dette bliver en realitet om 1 års tid. Det betyder nok at jeg lægger colliehvalpe planer på hylden.

Træning af collierne er i fuld gang. Det bliver kun til Lydighed i år, jeg når ikke mere. Og selvfølgelig hyrdning herhjemme og agility for sjov. Men målet er at Lindsey og Riki når LP2 i 2014, Bliss og måske Conesh får en LP1. Og så må vi se om vi ikke kan hente en årets hund.

Og så er der jo gården... Se der var meget at gøre da vi kom til, og jeg synes vi har nået meget. Nye døre og vinduer, 2 badeværelser, nyt køkken, helt ny 1.sal og selvfølgelig maling og glasvæv. I foråret har vi allerede lavet terasse, sat terassedør i, og er igang med at slibe den ene endevæg. For nu skal vi altså videre udvendig. Huset har været malet med plastikmaling, så det hele skal slibes af og huset skal filtses op igen. Altså både hus og stald... så der er lang vej. Men så keder vi os ikke. Men jeg har fået en terasse, med gasgrill og nye møbler LOVE IT - og der skal være tid at nyde det. 

Håber på en god lang sommer til alle 🙂

19-01-2014

Anders og Bliss har kæmpet sig gennem Rally begynder, men det lykkedes at hive titlen i hus og med så godt resultat at de ender som nr 2 i konkurrencen om Årets hund - Så flot