1 år+

Oprindelig trænede vi hyrdning hos Camilla, men jeg valgte at tage en pause fra det, for at fokusere på anden træning. Så kom jeg i kantakt med Lucas kuldbrors mor som anbefalede, at vi skulle prøve at hyrde hos Jeanette Johnsen, hvilke vi så er blevet ved med lige siden. Trods sin usikkerhed i starten, er Luca kommet godt efter det, og der er ingen tvivl om, at han kommer til at slægte sine forældre på.
Luca er jo desværre ung endnu, men den agility, vi træner, udfører han med bravur. Han er allerede super hurtigt, og elsker at træne, selvom hans hyrdegener ofte får ham til at løbe lidt længere, end meningen. Selvom han endnu ikke springer fuld højde, er det ikke svært at se, at han har en flot springteknik.
Jeg har gået til henholdsvis hvalpetræning og senere lydighed med Luca, men det står mig klart, at han har brug for at være lidt ældre, før jeg begynder at træne det seriøst. Han er stadig lidt for meget unghund endnu.
Jeg træner derudover også tricks med ham. Han er helt vild med at arbejde, og der skal meget til at køre ham træt, men den klassiske Border-hjerne er desværre ikke noget, han har arvet. Ikke at sige at han er dum, og han kan sagtens lære de forskellige ting - men der skal arbejdes lidt, for at få hans forståelse.

+6 måneder

Så et godt stykke tid er gået, og Luca er nu blevet 8 måneder. Og han er vokset! Han ligner en rigtig Border Collie nu, og har i sandhed farten og hovedet (til tider da) med sig. Han tænker meget selvstændigt, og er på ingen måde en dum hund! Han ved straks, hvis han laver noget forkert - dog er han til tider temmelig ligeglad, men det må man jo bære over med 😉.
Han har stadig meget krudt i røven, men han har nemmere ved at falde til ro.
Jeg er derudover begyndt at hyrde med Luca, og man kan tydeligt se, at han slægter sine forældre på! Hans interesse for får er stor, og han lære hurtigt de forskellige basistræk. Så igen - han har en stor fremtid foran sig 🙂.

4 måneder

Jeg følte, at jeg blev nød til at lave en update på, hvordan det gik med vidunderbarnet; så her er den!

Luca kom ind i en flok på tre hvalpe, (søskende), og to voksne. Som mor til de tre hvalpe, var Lindsey i starten ikke vanvittig glad for Luca - det samme var hvalpene heller ikke. Men fire måneder efter sin ankomst er Luca faldet ret godt til. Ikke helt endnu, men det kommer med tiden, (håber jeg..).
Når han ikke sover, er han ofte i gang med at lege med Lindsey, Bliss, få tæv af Zita eller at tisse på gulvet. Nå jo, vi træner da forresten også 🙂. Han har hurtigt vist sin interesse for agility, (jubii!), og han bruger hovedet utroligt meget! Jeg får mange ting foræret af ham, og hvis jeg er for langsom eller for kedelig, så kan han finde på at lægge sig på mine fødder eller dreje rundt om sig selv; det var det første trick, han lærte.

Jeg kender Lucas mor og farfar, og begge er super skønne hunde. De kunne ligge i timevis og blive kælet med, men skal der arbejdes er det lige pludselig en helt anden hund. Det er helt fascinerende at se!
Luca er ikke hunden, der selv opsøger konflikter - han er ret god til ikke at blande sig i den slags. Men er der en, der siger fra over for ham, kan han komme helt op i det røde felt og vil ikke opgive sin kamp om respekt.. Der er lidt ærgerligt, men så længe at han ellers holder sig ude fra andres slagsmål, så må vi jo tage resten som det kommer. 

Det første halve (gale) år

Jeg troede, jeg havde prøvet at have en hyber-hund - så kom Luca, og ødelagde mit liv.. For satan, den hund er aktiv! Kald mig ikke en dårlig hundeejer, for jeg vidste godt, at Borderen var en aktiv hund, før jeg fik Luca. Jeg havde bare aldrig forventet, at det gjaldt hvalpealderen. Nå, men hva'. Han er nu egentlig ganske sød, ham Luca 🙂.
De to første dage, havde Luca meget svært ved at slappe af, i modsætning til de andre. Han fulgte med os, (specielt mig, Annika), rundt i hele huset og var meget nysgerrig med alt, der hed nye og gamle ting. Det er han nu såmænd stadig, nysgerrig. Efter tre uger er han begyndt at falde mere til ro, hvilke er dejligt nok, men når han så er vågen, er han til gengæld også vågen!
Vi er begyndt til hvalpetræning i vores egen klub og hos en af min mors venner, Nette (med alle sine seje Collier!). Luca er utrolig glad for at træne og utrolig lærenem. Han er simpelt hen en fryd at arbejde med, især når vi træner agility! Bare rolig, han får selvfølgelig ikke lov at springe og sådan, men vippe, balance, tunel og sådan, træner vi. Og han elsker det allerede! Det er meningen at han skal bruges som arbejdshund, men med agility i fokus. Derudover, fordi han jo kommer fra hyrdende forældre, skal han bruges som hyrdehund, til Rally, tricks og for-sjov-slædehund 🙂. Han har en stor fremtid foran sig!

Til at starte med...

... var det egentlig meningen, at jeg skulle have haft en Mudi, (ungarsk hyrdehund) - men på grund af indavl, sundhedsproblemer og opdrættere uden omtanke, valgte jeg at give op på drømmen. Det må vente nogle år endnu, til jeg har fundet en rigtig opdrætter.
På grund af dette, gik jeg lidt ned, for det var noget, jeg havde ønsket mig i 3 år. I min frustration, gik jeg i gang med at se på Bordere, bare for at få humøret lidt op. Til min overraskelse gik min mor også i gang, og viste mig lidt efter Erik Holmgårds hjemmeside, (http://www.holmgaarderik.dk/Holmgaard/Velkommen.html). På siden stod der, at hans hund, Cheviot Meg, havde fået hvalpe med en af hans tidligere hunde, Billie. Efter at have set moren, var jeg helt forelsket og begyndte selv at søge efter hvalpene, (der var ingen billeder på hjemmesiden). Efter lidt tid fandt jeg frem til billeder af tre af de tilbageværende hvalpe; Tip, Toby og Chat. Efter at have snakket lidt frem og tilbage med mine forældre, blev vi enige om at kontakte Erik og vi fik lov at komme ned og se på dem dagen efter.
Jeg havde svært ved at beslutte mig; skulle jeg slå til og få en Border, som havde være min drøm siden jeg var ti - eller skulle jeg forblive ved det kuld af Mudier, som jeg var skrevet op til, (efter lidt af en skrækhistorie fra en, jeg kender, om opdrætteren, var jeg ikke så tilbøjelig til at blive..).
Men det endte med en Border - så godt 4 uger senere kørte vi af sted for at hente lille Chat, aka Luca 😉.

Jep, Luca bliver korthåret som sin far :)
Link til faren: http://www.faarehyrden.dk/