2 år +

Zita er en utrolig dejlig hund. Trofast og *ahem* lydig, når det gælder. Hvis jeg går ud ad døren og der ikke er andre hjemme, ligger hun troligt og venter på mig. Jeg kunne ikke forlange mere af hende.
Zita elsker at træne! Især Freestyle-tricks! Noget så simpelt som at springe gennem mine ben, lærte hun på ca. 3 gentagelser. Men vi udvider selvfølgelig hele tiden vores kundskab til tricks.
Agility derimod stejler hun lidt. Hun er temmelig stædig når det gælder om at lave noget. Der bliver kun lavet noget, hvis hun vil. Og det må jeg jo så bare acceptere. Det gør jeg da også ... Men hvis jeg nu ligger legetøjet her i stedet for dér... Men generelt er hun nu ret vild med Agility.
Når vi er ude og gå og møder andre hunde, (jeg går oftest kun med hende, da jeg ikke kan have tre hunde med), får Zita en form for beskyttertrang overfor mig. Hun føler, at jeg er den lille og den, der skal beskyttes. Dermed ikke sagt at hun hakker ud efter alle andre, men afhængigt af de andre hundes temperament, siger hun fra. Er de for voldsomme, gider hun dem ikke, og jeg respektere det.
Derhjemme enten sover hun eller leger. Hvis hun leger, går det ud over alle i husstanden. Alle skal være med! Alle skal lege med hendes ulækre, snaskede legetøj! Jo flere, jo bedre! Nogle gange bliver det så slemt, at jeg tager hendes legetøj, (dette er kun med en speciel bold som hun er fuldstændig tabt i...) og lægger det på hylden. Og så sidder hun ellers støt der i en stiv klokketime, før hun finder på noget nyt at lege med. Til sidst, når ingen rigtig gider deltage i legen mere, går hun hen og sover.

1 år til 2 år

Zita har egentlig ikke rigtig forandret sig - hun er stadig glad for at lege og spise æbler. Men hun har dog fundet ud af, at falde mere til ro. Måske fordi hun ved, at det ingen steder føre hen at sidde upside down. Men hun er også blevet nemmere at træne med, fordi hun har bedre fokus på mig, i stedet for på loftet. Og apropos træning - så er vi da selvfølgelig startet til Agility! Om det går godt? Tja, det kan man godt sige, når vi nu rykkede fra begynder-hold til B-hold. Men det bedste er, at vi begge elsker det! Jeg, det med at komme i gang igen - hende, fordi hun elsker det. 

6 måneder til 1 år

De næste 6 måneder er Zita faldet lidt mere til ro - sådan da.. Hun elsker stadig at lege og især med bold! Hun er selv begyndt på Agility (kom ikke og sig, at hunde er dumme!) - eller, det mener hun i hvert fald selv. Det er nok mere træning i, at komme op og ned ad sofaen 🙂. Men ellers springer hun lige så tit hun kan. Hun elsker det bare! Så fremtiden ser lys ud.
Hun er forholdsvis nem at træne med, man skal bare væbne sig med lidt tålmodighed. Men det går.

Det første halve år

Det første halve år af Zitas liv var ikke særlig stille og roligt. Hun fór rundt i huset og legede med alt, der var at lege med. Hun var dog knap så glad for at gå lige i starten, det dér med snor og det hele - behold det dog selv!
Hun elskede gulerødder og æbler, og man slap ikke af med hende, når man først havde et æbleskrog.
Så Zita var grund til megen underholdning da hun var lille 🙂.

Sundhed

Den 8.6.2010
Zita er blevet øjenlyst ved Claus Nicolet og fundet fri for alle arvelige sygdomme. 😀

Alle resultater er nu i hus og kan ses på hundeweb
stambogsnummer DK14071/2008
Patella luxation  O
AD      0
HD      B

Von Willebrands disease - fri øjenlysning uden bemærkninger