Lanadogs er først og fremmest en stor kærlighed til hundene og arbejdet med dem

Slagtetid

Så har det været slagtetid på Lanagården. 9 vædderlam er slagtet, og de 8 solgt. Det blev noget rigtig lækkert kød som blev parteret hos Kødsnedkeren i Vejby.

I sidste måned røg de sidste geder, og det er nu slut med geder her på gården. Dette ikke fordi vi ikke kan lide geder ( det kan vi !! ), men fordi vi gerne vil gå mere ind i avlsarbejdet med Spelsau på sigt, arbejde mere med hyrdningen, blive bedre til at bearbejde skindene og i det hele taget er vores interesse bare mere hos fårene. 

Det betyder der nu ligger 9 skind med salt i stalden, som vi skal prøve at garve her i vinter / foråret. Vi er startet med gedeskindene og de bliver super flotte 😀

LP prøver

D. 5/10 2014 var vi oppe i Collieklubben med Lindsey og blev 1. vinder med 200,5 point. Hun kan hermed kalde sig LP1 LP2 RBM RØM Nitopets Lighting Lindsey


D. 27/9 2014 var vi igen oppe i Karlebos Ivrige Poter, denne gang kun med Riki, som igen lavede en rigtig flot prøve i LP2 og blev 1. vinder med 200,5 point.

D 6/6 var vi til prøver i Karlebos Ivrige Poter - Og det gik rigtig godt.

Bliss var oppe i LP1, bestod med 152 point og kan nu kalde sig LP1 RBM Lanadogs Black Bliss

Riki var oppe i LP2, bestod med 193 point og kan nu kalde sig LP1 LP2 RBM Lanadogs Blue Riki

Jeg er så stolt af 'mine børn', kun 2 år gamle og var super koncentrerede. Åh det er skønt når det bare kører, man bliver så glad og høj. En fantastisk følelse. Men det allerbedste er nu alle træningstimerne på vejen dertil 😀

Lammeskind

Så er Lammeskindene hentet fra sverige. Se hvilke der er til salg http://www.lanadogs.dk/18882434

Tillykke med de 2 år

Lanadogs børnene fylder 2 år i dag
KÆMPE TILLYKKE  🤪

Udstilling Hårlev 18/1 2014

Dejlig dag i Hårlev, med Dansk Collieklubs udstilling og hædring af årets hunde 2013. 

Lanadogs Blue Riki fik exelent, og blev nr 2 i mellemklasse hanner

Lanadogs Black Bliss fik exelent med CK og blev nr 2 i mellemklasse tæver. Desuden blev hu udstillingens bedst farvede tricolour.

Nitopet's Lighting Lindsey blev kåret som årets hund i LP1

Lanadogs Black Bliss blev kåret som årets hund nr 2 i Rally begynder

Colliemesterskab 5. oktober 2013

Klubmester LP1 RBM Lanadogs Blue Riki
Collieklubben holdt for 1. gang klubmesterskaber i lydighed, kun for racen. Alle 3 var oppe, Lindsey har fået egen rubrik nedenunder. Men Allermest stolt er jeg af Riki, som har lavet så mange mærkelige ting til prøver, men som denne dag bare gik som en drøm, var skarp og koncentreret og fik 170,5 point ud af 180 mulige. Og dermed blev den 1. klubmester i LP1 i collieklubben. 

Colliemesterskab 5. oktober 2013

LP1 RBM Nitopets Lighting Lindsey fik en fantastisk dag i Køge. Hun gik en Rallyprøve først i øvet klasse, ikke helt så koncentreret som hun plejer, og vi missede desværre en hel øvelse, men alligevel vandt hun klassen med 84 point ... derfor den røde rosset
Bagefter var det LP1. Her er der 180 mulige point at tage, og Lindsey fik 165,5 point. Alt over 150 point giver en 1.præmie så, Det er rigtig, rigtig flot og rakte til en 2.plads i konkurrencen om klubmesterskabet (den blå rosset). 

Lydighedsprøver i køge 3/8

Så lykkedes det at få den 1. LP titel i hus. Det er Lindsey, der nu kan kalde sig LP1, RBM Nitopets Lighting Lindsey
Jeg er nu stolt af den dejlige pige. Vi har kun trænet LP siden vinter, så det er flot nok, på trods af hun nu er 5.
hun missede en søgeøvelse, og fik lige hevet den i land med 150 point, men som dommeren sagde : hvad skal man også bruge resten til ?
Riki startede flot, men blev generet af en højløbsk tæve.... og så var den kontakt ikke eksisterende. Bliss lavede en super prøve, men hende og Anders har stadig lidt at arbejde med. Hun fik en fin 3. præmie hjem.

To nye titler i Lersøparken 2/6 2013

Vi var til Rallyprøve i DAF i dag, dejlig dag med gode resultater og nu kan vi kalde Riki og Lindsey Rally begynder mester. 

Lanadogs Day

Den første Lanadogs Day er afholdt, men det bliver helt sikkert ikke den sidste. Sikke en dejlig dag, hvor var det skønt at hilse på Jer alle sammen igen og se hvor store 'børnene' er blevet 😀
Ny side med billeder fra denne dag - se menuen  

Så har vi været afsted igen

I øsende regnvejr holdt Dansk Collie Club Lp og Rally prøver i Hårlev. Der var samtidig udstilling.
Zita gik op til sin 1. LP - fik 167 point, fik 1. præmie og 1. vinder 😀 Tillykke
Jeg måtte låne Bliss, da Anders skulle på kursus. Vi gik op i Rally begynder, fik 96 point, 1 pind og vandt klassen 😀 Sej pige
Riki var super tændt, lavede lidt upsere, men gjorde det med charme og høj hale. Han fik 80 point og en pind
Lindsey blev revet ud af buret, for selvfølgelig skulle alle 3 op samtidig, når man har ventet hele dagen. Men hun var på med det samme, lavede en super start og var tændt....Men i søgeøvelsen mistede hun koncentrationen, tog den forkerte og fik 0. I dæk lå hun i øsende regnvejr 1 minut. Lige i det jeg blev kaldt tilbage, havde Lindsey fået nok og rejste sig og gik. Så desværre endnu et 0  og dermed 'kun' en 3. præmie. Men hun er nu en dejlig hund, og det skal nok lykkedes for os en dag.

Unghundementaltest

Så har Bliss og Riki været til UHM i Hillerød. Testen var arrangeret af Dansk Collie Club, og det var en rigtig dejlig oplevelse.
Og ingen tvivl :Det er verdens bedste hunde 😀
Riki var totalt uimponeret over al virakken, undtagen spøgelserne. Men totalt sej og tog dagen med stor ro.
Bliss startede desvære løbetid på dagen, og måtte vente i bilen og kom op som den sidste hund. Det blev en laaang dag. Samtidig var beskriverne trætte og valgte at pakke banen sammen samtidig, så der er (set fra min vinkel ) nogle fejl i hendes test 😥  Desværre havde jeg ingen med til at filme, så det bliver jo min påstand. Men jeg så ingen nævneværdig reaktion på lyd. Gruppen havde bare travlt med at snakke, så de så ikke hun faktisk snuste til pladen med det samme. 1. og 2. gang hun går forbi går hun langs pladen, men 3.gang var der noget der bevæger sig til højre for mig og derfor går hun bag mig. Det giver 3 i afreaktion ???
Men jeg ved, at jeg har en sej hund der ikke reagere nævneværdigt på lyd. Da de skød på pladsen lagde hun sig afslappet i linen 😉
Deres test bliver lagt på siden når jeg har fået diagrammet.

Prøvenyt

Weekenden blev brugt til prøver med hundene. Zita fik ihvertfald udtag til DM i Rally. Se mere under Lananews  🤩

Forår 2013

Så blev det endelig forår, og der er lagt op til et rigtigt spændende forår i år.
I weekenden 13-14/4 står den på årets første LP1 og Rally-O prøver. De fortsætter hele foråret igennem, så følg med herinde. Vi skulle gerne hente nogle fine titler.
den 20/4 har vi meldt til unghundementaltest med Riki og Bliss, så det bliver rigtig spændende at se resultatet af den.
Og så skal vi jo også have fotograferet nogle hofter, om ikke så lang tid. Åhhh, er altså lidt spændt på det hele 😲

Tillykke med 1 års fødselsdagen

Så blev de første Lanadogs 1 år - HURRAAAA
Tillykke til jer alle sammen derude. Jeg håber, at I bliver fejret af jeres familier, og får en lille lagkage eller et kødben 😋
Bliss og Riki har haft fødselsdagsgæster, og leget på marken en times tid. De skal selvfølgelig have lidt lækkert til aften. 

Store Hestedag 1/9 2012

Så afsted til 1. rigtige udstilling i collieklubben. Den blev holdt i Roskilde sammen med store hestedag, så der var meget at se og opleve for 3 hvalpe.
De fik alle 3 nogle pæne kritikker, Bliss og Riki fik SL, men dommeren mente at Kenzie hang lidt dårligt sammen i øjeblikket,og han fik derfor et lovende. Lidt ærgeligt, for vi ville gerne have sendt ham afsted med Bravour :) Kenzie har nemlig skiftet navn til Conesh og mødt en rigtig sød familie. Så direkte fra Roskilde kørte vi til Hillerød, til Alice og Kjell og aflevede vores dejlige dreng. Det er heldigvis tæt på, og jeg ved jeg får lov at se ham tit. Og jeg ved, at han bliver passet rigtig godt på og elsket højt. Og,,, så skal han med til Norge og have elgkød 😋 Det er lige noget for Conesh.

Sjællandsskue i collieklubben

Den 12. august var vi til Sjællandsskue i Svebølle. Riki fik SL og blev 2. bedste babyhan, Kenzie fik ligeledes SL. Bliss fik et L men en fin kritik.

SP 1 Høgedal's Zita

TILLYKKE TIL ANNIKA OG ZITA  🤪
med SP1 titlen i Skælskør den 2/8
Se løbet under videoer

Hvorfor lanadogs ... og dette hundeliv

En grim agilityvirus har angrebet familien 🤒

I hvert fald bruger vi oceaner af tid på træning og stævner med agility.

Desuden bruges et par af hundene til lidt lydighed i DKK / Rally-o

Og sidst er vores helt store interesse hyrdning. Til efteråret får vi vores første fåreflok på 8-10 får, som er vant til hunde. Jeg træner med Lindsey hos Camilla Runchel i Holbæk, så det kommer der til at blive meget mere om 😀

Afslutning Agility

😙  Holte Agilityklub sluttede for sommeren i tirsdags, men i FAK holder vi jo ikke afslutning uden fest 🤪
Den skal stå i morgen den 30-6, og kagen er lige taget ud af ovnen. Min første hjemmebagte jordbærtærte 🤩
 Vi plejer at få en hyggelig dag, med løb, præmier, amerikansk lotteri og festmiddag. Jeg glæder mig.

Afslutning på hvalpehold

Så har der været afslutning på begge hvalpehold, både i FAK og Vores hundeskole på Amager. Det har været rigtig sjovt at træne med alle hvalpene, de er tændt og vil rigtig gerne arbejde. Og de er dygtige alle sammen. Nu er det sommerferie, og så starter vi igen til august

Flere pinde i AG og spring

Den 3. juni var Annika og Zita i Hillerød, hvor de fik en pind i både agility og spring 😘 Stort tillykke
Lindsey og jeg var der da også med 2 sikre disk 🤭

Den 16. og 17. juni var vi til stævne i Albertslund, men ikke så meget at fejre den weekend.

Bakkeskue 2012

Så har babyerne været til bakkeskue. Det har været en stor dag, med mange mange indtryk 🤪
Alle 3 fik SL og nogle flotte kritikker, så vi er super stolte. Lanadogs Black Bliss vandt babyklassen og var i store ring.
Men det allerbedste i dag var da alle de søde mennesker vi fik hilst på, og alle de mange roser til hvalpene. Dejligt 😋
Lanadogs Black Shaddow kom forbi med sin 'tante' Ronja og hilste på os. Hun har det godt og var en super glad hund 😉 Rigtig hyggeligt at hilse på Jer igen.

Hvalsøstævne 12. maj 2012

Afsted til DKK stævne for første gang i 1½ år... Hvad er det nu der skal med ? Joo, selvfølgelig blev AG bogen glemt hjemme 😙 og skulle der mon skrives i den ? JAAA for Annika og Zita blev nr 1 i AG1 mellemhunde, og fik første pind i AG1. 😀 Så nu skal der altså gang i de stævner for alvor, så de kan rykke op og blive til noget ! Inden Luca overhaler indenom.
Tillykke til Annika og Zita

Barthahus

Barthahus stævnet var jo den 5-6 november, og selvfølgelig var vi med midt i flyttekasser mm. Det har bare knebet med tid til at få skrevet her 🤭.

Lindsey stillede op i begynderklasse begge dage, og fik præmier i alle 4 løb. 3 3. pladser og en enkelt 2. præmie. Jeg er så stolt over at hun ikke blev disket en enkelt gang. Vi skal til at arbejde med mere fart på både Lindsey og fører 😋. Meeen først efter jul..

Zita blev nr 4 i AG lørdag, disket i spring. Vandt springløbet søndag og blev disket i AG 🤩. Zita er begyndt at få meget mere fart på, og det lover godt til 2012.

The Barthahus-meeting was as said the 5.-6. of November and we were right in the middle of moving to a new home. So we've been a little too busy to write in here 🤭.

Lindsey attended in beginner-class both days and won three 3rd's and one 2nd. I'm so proud that she wasn't disqualified. We are going to work with the speed for both Lindsey and handler 😋. Buuut that will be after Christmas.

Zita got number 4 in AG, Saturday, she was disqualified in jumping, Saturday, won jumping Sunday and got disqualified again in AG 🤩. She's beginning to gain speed so it may turn out good in 2012.

Flyttedag/Movingday

Endelig har vi fået solgt vores villa, og kan nu flytte til en mindre landejendom med 9 tdr land, kun 1 km væk. Vi glæder os meget til at indrette os, og få hegnet til hundene. På sigt vil vi gerne have får, så vi evt. kan dyrke lidt hyrdning 😀.
Der skal nok komme et billede eller to.

Finally we've sold our villa and are now moving to a smaller farm with 9 acres, only 1 km away from before. We are looking forward to move in and fence the garden. Eventually we may get sheep so we can do a little herding with the dogs 😀.
Pictures are to come.

9 Oktober - Opdrættermøde/Breedingmeating

I går var vi til et rigtig hyggeligt opdrættermøde i Kooikerklubben, med henblik på et opdrætterseminar i 2012. Hvor er det bare nogle skønne mennesker der opdrætter Kooikere 😉. Vi snakkede valg af hanhund, temperamet og mentaltest, parring og fødsel, prægning af hvalpe og endelig valg af hvalpekøbere... Ja, man kan ikke sige det er kedeligt at være opdrætter 🙂.

I dag søndag var vi til opdrættersiminar i collieklubben. Her var også flere ting på dagsordenen. Bl.a. kom Helle Friis Proschowsky (dyrlæge) og fortalte om det nye HD indeks, samt om øjenlidelsen CEA, og hvordan vi kan gebærde os i avlen.

Nogle rigtig spændende dage.

18. september 2011

Venskabsstævne i Smørum. Der er lagt op til en super hyggelig dag 😋.

Annika løb med en 10 år gammel border, Dewy, samt selvfølgelig Zita. Dewy vandt springbanen på 27 sek 😀. SEJT
Zita brillierede til Rally-O med 91 point, men så var hendes succes også brugt.
Lindseys mål var bare et gennemløb uden disk 😎.
Hun fik en 3. præmie i både springløbet og agilityløbet for begynderhunde, og selv for sjovbanen (fejl, tid, ud) kom hun igennem med 17 forhindringer uden disk. En super dag !

Landsmesterskab 13 + 14 august

DGI Landsmesterskab blev afholdt af Kr. Hvalsøs hundevenner på deres dejlige område. Nøj hvor blev vi misundelige. Men en dejlig weekend, hvor vi indlogerede os i campingvognen, og så stod den ellers på agility og Rally-o lørdag og søndag, og max handlerhygge om aftenen. FAK dia dog hold 3 (med Annika )fik bronze lørdag og FAK dia dog hold 1 fik bronze søndag. Søndag fik Annika så en individuel bronze i teknik og fart. Super godt gået. 🤩
Lindsy burde have haft medalje for at blive disket i ALLE 4 løb 😥. Men vi kom igen ...
Toffé var meldt til Rally, men blev desværre max forstyrret af tilskuere på sidelinien der råbte og skreg af agilityløbere ( så sæt jer ved agilityringen en anden gang ), så ingen super resultater der 🤭.

18. juli 2011

Den 15. tog vi af sted til Lolland med håbende sind og glade miner - vi skulle nemlig parre hund! Eller, det vil sige, det skulle vi så ikke. I hvert fald ikke hvis man spurgte Zita. Hun lod hanhunden springe på sig, men han fik sandelig ikke lov at trænge ind! Så efter tre dage måtte vi skuffede pakke vores ting sammen igen og køre tilbage til Kregme.
Men alt håb er ikke ude, for vi planlægger så måske hvalpe på vores anden Collie, altså Lindsey, som skulle gå i løb her til december. Men tiden må vise, hvor mange Colliehvalpe der er på daværende tidspunkt, men fremtiden ser lys ud; vi giver en update, hvis vi venter Lindsey-hvalpe 😉.

4. juli 2011

Mors Toffé er udtaget til DM i klasse 1. Det foregår på Bornholm den 27/8, sååå tja vi må lige se om økonomien er til at tage afsted 😙.  Men sejt nok at være udtaget

- Lone

d. 1. juli 2011

Så er vi hjemme efter en uge på hundelejr, Zita og jeg. Det var super hyggeligt. Vi sover i telt, er sammen med hundene 24-7 og lærer nye tricks, mm. Derudover fik vi selvfølgelig nogle nye hundevenner!
I år har vi desuden lært lidt om hundemassage.
- Annika

D. 9/6 2011

Jeg har endelig fået taget mig sammen til at redigere hjemmesiden og give den et lille pift. Her vil fremover komme til at stå nyheder og ikke andet.
- Annika

Denne side er blevet til for at fortælle om vores liv vores hunde. Så tag for dig af retterne! Dem er der nok af!